Jaana Pelkonen: "Tätä ei olisi pitänyt lähettää..."

Roman Eremenko puhui syksyllä MTV Urheilulle avoimesti kokaiinikärystään. Katso Tulosruudun juttu tästä.

Uutisoin viime keväänä Roman Eremenkon siirtyvän FC Hongan riveihin ja tuovan samalla mukanaan uuteen ryhmäänsä takuuvarman laatutakuun. Nyt, noin vuoden päivät myöhemmin, tismalleen samat sanat pätevät IF Gnistanin riveissäkin Eremenkon kohdalla, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen.

Eremenko on ollut jo pidempään henkisesti ja fyysisesti erinomaisessa iskussa, joten Oulunkylän innokas kotiyleisö saa toivottaa hyvillä mielin miehistöönsä maineikkaan syöttötaiturin, jonka pelinäkemys on kansainvälisessä vertailussakin huippuluokkaa. Veikkausliigassa nähdään ani harvoin Mestarien liigassa urallaan korkealla tasolla tahkonneita tekijöitä. Muistakaa se, arvon futiskannattajat. 

Peliväline yläjalalla haltuun pehmeästi keskialueella, sen jälkeen pieni vilkaisu selkä suorana eteenpäin ja sitten terävä, juuri oikean kovuinen syöttö laiturille täyteen vauhtiin. Tätä melko eleetöntä konkarin tarjoamaa herkkua lienee tiedossa jo piakkoin Veikkausliigakentillä. 

Täyteen pelikuntoon pääseminen vienee toki aikaa Eremenkolla, mutta sen jälkeen hän tuo Gnistaniin pallolliseen peliin roimasti lisäarvoa panoksellaan. Vaikka helsinkiläinen sympaattinen lähiöseura on aloittanut – eritoten odotuksiin nähden – pirteästi liigakautensa, on kuherruskuukausi piakkoin väistämättä ohitse. 

Aggressiivinen ja dynaaminen pelitapa on osoittanut kiistatta toimivuuttaan alkukierroksien aikana, mutta Jussi Leppälahden miehistön suoritustaso punnitaan luonnollisesti vasta pitkässä juoksussa.  

Leppälahden kannalta tilanne on nyt vähintäänkin kelvollinen. Kun joukkueessa on entisten Suomen maajoukkuepuolustajien Jukka Raitalan ja Juhani Ojalan kaltaiset kokeneet pelilliset ja henkiset johtajat, ei pitäisi olla hädän päivää sarjapaikan suhteen, vaikka vaikeita vaiheita nousijajoukkueella on vielä taatusti luvassa. Eremenko puolestaan on kaivattu pelillinen liideri, joka pitänee kaksikon tavoin kovaa vaatimustasoa yllä ryhmässä. 

Lue myös:

    Jaana Pelkonen: "Tätä ei olisi pitänyt lähettää..."