Jaana Pelkonen: "Tätä ei olisi pitänyt lähettää..."

Maalikooste: Bayern München - Real Madrid 4:46
Bayern München ja Real Madrid järjestivät maali-iloittelun Mestarien liiga välierässä – katso ottelun kaikki osumat tästä.

Bayern München ja Real Madrid päätyivät 22-tasapeliin Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osaottelussa. Madridilaisten sankarina hääri Vinicius Junior, joka laukoi joukkueensa molemmat maalit.

Realin brassitähti iski ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin ja on nyt osunut tämän kauden Mestarien liigassa viisi kertaa.

Maaleillaan Vinicius nousi harvalukuiseen joukkoon tähtipelaajia, jotka ovat tehneet maalin Mestarien liigan välierävaiheessa kolmena vuotena peräkkäin. Komea saavutus, johon ovat ennen häntä pystyneet ainoastaan Cristiano Ronaldo, Kevin de Bruyne ja Jari Litmanen.

Vuonna 1995 Litmanen osui välierässä kahdesti Bayern Müncheniä vastaan ja teki saman tempun vuonna 1996 Panathinaikosia vastaan. Vuonna 1997 Litmanen puolestaan upotti pallon kerran Juventuksen verkkoon välierävaiheessa.

Kaikkiaan Litmanen teki Mestarien liigan välierissä viisi maalia, joilla on välierien kaikkien aikojen tilastossa viidentenä yhdessä Alessandro Del Pieron kanssa. Eniten välierämaaleja on iskenyt Cristiano Ronaldo, 13.

Lue myös:

    Jaana Pelkonen: "Tätä ei olisi pitänyt lähettää..."